Over mij

Carla Kerklaan. In 1982 ben ik begonnen met het bestuderen van de astrologie. Ik heb mijn licht bij een groot aantal verschillende astrologen opgestoken, middels opleiding, cursussen en studie , waardoor ik de astrologie vanuit verschillende invalshoeken heb leren kennen. Ik ben daarin altijd gericht geweest op die informatie die van wezenlijk betekenis is voor het menszijn. Mijn werk richt zich vooral op de spirituele astrologie.

Vanaf 1990 heb ik de opleiding Integraal toegepaste psychologie gevolgd, waarna ik acht jaar heb geparticipeerd in een geestelijk gerichte groep. Hierin heb ik geleerd om spiritualiteit concreet te leven. De verdieping in verschillende spirituele stromingen en de toepassing hiervan heb ik verbonden met mijn kennis en ervaring van de spirituele astrologie. Hiermee komt de spirituele astrologie op de grond en wordt deze in een helder kader geplaatst en toepasbaar.

Vanaf 1986 duid ik horoscopen en in 1993 ben ik begonnen met het geven van cursussen en workshops. Officieel ben ik gz-psycholoog en naast astrologie heb ik mij verdiept in coaching en begeleiding, in het werken met dromen en symbolen en diverse hulpverleningsinstrumenten.

Naast mijn werk als astroloog heb ik twaalf jaar in de onderwijsbegeleiding gewerkt als onderzoeker, trainer en coach. Sinds 1997 werk als zelfstandig astroloog en gz-psycholoog.

Boeken

Spirituele astrologie: de zwarte lichten, uitgeverij Synthese/Mirananda in Den Haag, 2002

Maansknopen, Zwarte Lichten en Familiepatronen, over het licht dat indaalt weergegeven door de spirituele dimensie in de horoscoop, uitgeverij Synthese/Mirananda in Den Haag, 2006